Krokante speklapjes met een appelciderreductie
Krokante speklapjes met een appelciderreductie
Ingrediƫnten voor 4 personen:
Voor de speklapjes:
- 4 speklapjes (ongeveer 100 g per stuk)
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1/2 theelepel knoflookpoeder
- 1/2 theelepel chilivlokken (optioneel)
- Zout en peper, naar smaak
- 1 eetlepel olie, om te bakken
Voor de appelciderreductie:
- 250 ml appelcider
- 1 eetlepel honing
- 1 eetlepel appelazijn
- 1 theelepel verse tijm (of 1/2 theelepel gedroogde tijm)
- 1/2 theelepel mosterd
Voor de garnering:
- Verse peterselie, fijngehakt
- Partjes appel, dun gesneden (optioneel)
Bereidingswijze:
1. Speklapjes kruiden
- Dep de speklapjes droog met keukenpapier.
- Meng paprikapoeder, knoflookpoeder, chilivlokken, zout en peper in een kommetje. Wrijf de speklapjes in met deze kruidenmix.
2. Speklapjes bakken
- Verhit de olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
- Bak de speklapjes in 5-7 minuten per kant krokant en goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier.
3. Appelciderreductie maken
- Verhit in een kleine steelpan de appelcider, honing, appelazijn, tijm en mosterd.
- Breng aan de kook en laat op laag vuur sudderen tot de vloeistof is ingedikt tot een stroperige saus (ongeveer 10-15 minuten). Roer af en toe door.
4. Serveren
- Leg de krokante speklapjes op een bord en besprenkel met de appelciderreductie.
- Garneer met verse peterselie en eventueel dun gesneden partjes appel voor een frisse touch.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email