Krokante spekrondjes met honingmosterdsaus

Krokante spekrondjes met honingmosterdsaus

Krokante spekrondjes met honingmosterdsaus

Ingrediënten voor 4 personen:

Voor de spekrondjes:
  • 12 plakjes ontbijtspek (of bacon)
  • 2 eetlepels bruine suiker
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1/2 theelepel chilipoeder (optioneel, voor een pittige twist)
  • Peper, naar smaak
Voor de honingmosterdsaus:
  • 2 eetlepels honing
  • 1 eetlepel Dijonmosterd
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 1 theelepel citroensap
  • Zout en peper, naar smaak

Bereidingswijze:

1. Spekrondjes maken
  1. Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Meng in een kom de bruine suiker, paprikapoeder, chilipoeder (indien gebruikt) en een snufje peper.
  3. Leg de plakjes spek op een werkvlak en bestrooi beide kanten royaal met het kruidenmengsel.
  4. Rol elk plakje spek strak op tot een klein rolletje en zet vast met een cocktailprikker.
  5. Leg de spekrondjes op de bakplaat en bak in de oven gedurende 12-15 minuten, of tot ze goudbruin en krokant zijn.
2. Honingmosterdsaus maken
  1. Meng in een kom de honing, Dijonmosterd, mayonaise en citroensap.
  2. Breng op smaak met zout en peper. Zet apart tot gebruik.
3. Serveren
  1. Plaats de krokante spekrondjes op een serveerschaal en verwijder de cocktailprikkers indien gewenst.
  2. Serveer de honingmosterdsaus in een klein kommetje ernaast als dip.


Facebook

Threads

WhatsApp

Email