Kruidige Tomaat-Komijnsoep
Kruidige Tomaat-Komijnsoep
Ingrediënten voor 4 personen:
- 1 blik tomatenblokjes (400 g)
- 4 rijpe tomaten, in stukjes gesneden
- 1 grote ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 rode chilipeper, fijngehakt (of 1/2 theelepel chilivlokken)
- 1 theelepel komijnpoeder
- 1/2 theelepel paprikapoeder
- 1/2 theelepel korianderpoeder
- 750 ml groentebouillon
- 1 eetlepel olijfolie
- Zout en peper naar smaak
- Garnering:
- Crème fraîche of Griekse yoghurt
- Geroosterde kikkererwten (optioneel)
- Verse koriander of peterselie
Bereiding:
- Aromaten fruiten:
- Verhit de olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur.
- Voeg de ui, knoflook en chilipeper toe en fruit deze tot ze zacht en geurig zijn (ongeveer 3 minuten).
- Specerijen toevoegen:
- Voeg het komijnpoeder, paprikapoeder en korianderpoeder toe en bak 1 minuut mee, zodat de specerijen hun aroma vrijgeven.
- Tomaten toevoegen:
- Voeg de verse tomaten, tomatenblokjes uit blik en de groentebouillon toe.
- Breng aan de kook en laat 15-20 minuten zachtjes koken, zodat de smaken zich kunnen mengen.
- Pureren en op smaak brengen:
- Pureer de soep met een staafmixer of blender tot een gladde massa.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Serveren:
- Schep de soep in kommen en garneer met een lepel crème fraîche of Griekse yoghurt, geroosterde kikkererwten en verse koriander.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email