Lavendel Honing Madeleines
Lavendel Honing Madeleines
Ingrediënten voor 12-15 stuks:
- 100 g bloem
- 100 g ongezouten boter (gesmolten en afgekoeld)
- 2 eieren
- 75 g kristalsuiker
- 1 eetlepel honing (bij voorkeur lavendel- of bloesemhoning)
- 1 theelepel gedroogde lavendelbloemetjes (eetbaar)
- 1/2 theelepel vanille-extract
- 1/2 theelepel bakpoeder
- 1 snufje zout
- Optioneel: poedersuiker voor garnering
Bereidingswijze
1. Voorbereiding
- Vet een madeleinevorm in met boter en bestuif licht met bloem. Zet deze in de koelkast om koud te worden.
- Verwarm de oven voor op 180°C.
2. Eieren en suiker kloppen
- Klop de eieren en suiker in een kom tot het mengsel licht en luchtig is.
- Voeg de honing, vanille-extract en lavendelbloemetjes toe en roer voorzichtig door.
3. Droge ingrediënten toevoegen
- Zeef de bloem, bakpoeder en een snufje zout boven het eimengsel.
- Meng voorzichtig met een spatel tot een glad beslag.
4. Gesmolten boter toevoegen
- Voeg de afgekoelde gesmolten boter toe en spatel deze voorzichtig door het beslag. Zorg ervoor dat het beslag luchtig blijft.
5. Beslag laten rusten
- Dek de kom af met plasticfolie en laat het beslag 30 minuten rusten in de koelkast. Dit zorgt voor de kenmerkende bolle vorm van de madeleines.
6. Bakken
- Vul de madeleinevormpjes tot ongeveer 3/4 vol met beslag.
- Bak de madeleines 10-12 minuten, of tot ze goudbruin zijn en een bolle bovenkant hebben.
- Laat de madeleines enkele minuten afkoelen in de vorm voordat je ze eruit haalt.
7. Serveren
- Bestrooi de madeleines eventueel met een beetje poedersuiker en serveer ze warm of op kamertemperatuur.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email