Lemon Curd Meringue Taart
Lemon Curd Meringue Taart
Ingrediënten voor 4 personen:
- Bladerdeeg (1 rol)
- Citroenen (3, sap en rasp)
- Suiker (150 gram)
- Eieren (3, gescheiden)
- Maizena (1 eetlepel)
- Boter (50 gram)
- Meringue: eiwitten (3), suiker (150 gram)
Bereidingswijze:
- Bekleed een taartvorm met bladerdeeg en bak blind op 180°C tot goudbruin.
- Maak de lemon curd: verwarm citroensap, rasp, suiker, eidooiers en maizena al roerend tot het dik wordt. Voeg boter toe en laat afkoelen.
- Klop de eiwitten stijf en voeg suiker toe voor de meringue.
- Vul de taart met lemon curd en bedek met meringue. Bak 10-12 minuten tot de meringue goudbruin is.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email