Lente-ui Pannenkoekjes
Lente-ui Pannenkoekjes
Ingrediƫnten voor 4 personen:
- 200 g zelfrijzend bakmeel
- 1 ei
- 150 ml melk
- 2 lente-uitjes, in dunne ringetjes gesneden
- 1 tl bakpoeder
- 1 tl suiker
- Zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
- 2 el olijfolie (om te bakken)
- 1 el gehakte peterselie (optioneel, voor garnering)
Bereidingswijze:
- Voorbereiding van het beslag:
-
<h6
- Meng het zelfrijzend bakmeel, bakpoeder, suiker, zout en peper in een grote kom.
- Voeg het ei en de melk toe en roer goed door tot een glad beslag.
- Toevoegen van de lente-ui:
- Voeg de gesneden lente-uitjes toe aan het beslag en meng goed door. De lente-ui moet gelijkmatig door het beslag verdeeld zijn.
- Bakken van de pannenkoekjes:
- Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
- Schep met een eetlepel kleine beetjes beslag in de pan en bak de pannenkoekjes 2-3 minuten per kant, totdat ze goudbruin en krokant zijn.
- Herhaal dit proces met de rest van het beslag, voeg indien nodig extra olie toe aan de pan.
- Serveren:
- Serveer de pannenkoekjes warm, bestrooid met gehakte peterselie en een extra snufje zout en peper, indien gewenst.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email