Libanese Shorbat Adas (Rode Linzensoep)

Libanese Shorbat Adas (Rode Linzensoep)

Libanese Shorbat Adas (Rode Linzensoep)

Ingrediƫnten voor 4 personen:

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 grote ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1/2 theelepel paprikapoeder (mild of gerookt)
  • 200 g rode linzen, goed afgespoeld
  • 1 liter groentebouillon
  • 1 middelgrote wortel, in kleine blokjes
  • 1 aardappel, in kleine blokjes
  • Sap van 1 citroen
  • Zout en peper naar smaak
  • Verse koriander of peterselie, fijngehakt (voor garnering)

Bereidingswijze

  1. Ui en knoflook fruiten
    Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak deze 3-4 minuten tot hij glazig is. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut.
  2. Specerijen toevoegen
    Voeg de komijn, kurkuma en paprikapoeder toe. Roer alles goed door en bak de specerijen kort mee tot ze beginnen te geuren.
  3. Linzen en groenten toevoegen
    Voeg de rode linzen, wortel en aardappel toe aan de pan. Roer goed door zodat alles bedekt is met de specerijen.
  4. Bouillon toevoegen
    Giet de groentebouillon erbij en breng de soep aan de kook. Zet het vuur laag en laat de soep 20-25 minuten zachtjes koken, tot de linzen en groenten helemaal zacht zijn.
  5. Pureren
    Gebruik een staafmixer om de soep glad te pureren, of laat hem licht chunky voor een rustieke textuur. Voeg het citroensap toe en breng op smaak met zout en peper.
  6. Serveren
    Schep de soep in kommen, garneer met verse koriander of peterselie en serveer met een partje citroen. Heerlijk met een stuk platbrood of pita!


Facebook

Threads

WhatsApp

Email