Linzen-dahl
Linzen-dahl
Ingrediënten voor 4 personen:
- Rode linzen (200 gram, gespoeld)
- Kokosmelk (200 ml)
- Water of groentebouillon (500 ml)
- Ui (1 middelgrote, fijngehakt)
- Knoflook (3 teentjes, fijngehakt)
- Gember (1 eetlepel, geraspt)
- Tomaten (2, in blokjes gesneden)
- Kerriepoeder (2 theelepels)
- Komijnpoeder (1 theelepel)
- Kurkuma (1/2 theelepel)
- Korianderpoeder (1 theelepel)
- Chilipoeder (optioneel, naar smaak)
- Verse koriander (voor garnering)
- Olie of ghee (2 eetlepels)
- Zout en peper (naar smaak)
- Citroensap (van 1/2 citroen)
Bereidingswijze:
- Fruit de ui, knoflook en gember: Verhit de olie of ghee in een grote pan en fruit de ui, knoflook en gember op middelhoog vuur tot de ui zacht en glazig is.
- Voeg de specerijen toe: Voeg de kerriepoeder, komijn, kurkuma, koriander en eventueel chilipoeder toe. Bak de specerijen 1-2 minuten mee, zodat de smaken goed vrij komen.
- Linzen en vloeistof toevoegen: Voeg de gespoelde linzen, tomaten, kokosmelk en water of bouillon toe aan de pan. Breng het geheel aan de kook.
- Koken en sudderen: Zet het vuur lager en laat de linzen 20-25 minuten zachtjes sudderen, af en toe roerend, tot de linzen zacht en smeuïg zijn. Voeg indien nodig extra water toe als de dahl te dik wordt.
- Breng op smaak: Voeg zout, peper en citroensap toe naar smaak.
-
Serveren: Serveer de linzen-dahl warm, gegarneerd met verse koriander en eventueel wat extra citroensap. Dit gerecht is heerlijk met rijst of naanbrood.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email