Mac and Cheese met Broccoli
Mac and Cheese met Broccoli
Ingrediënten voor 4 personen:
Voor de mac and cheese:
- 300 g macaroni
- 200 g broccoli, in kleine roosjes
- 50 g boter
- 50 g bloem
- 500 ml melk
- 200 g geraspte kaas (bijvoorbeeld cheddar, Gruyère of een mix)
- 50 g Parmezaanse kaas, geraspt
- 1 theelepel mosterd (optioneel)
- Snufje nootmuskaat
- Zout en peper naar smaak
Voor de topping:
- 50 g broodkruim of panko
- 2 eetlepels boter, gesmolten
- 30 g Parmezaanse kaas, geraspt
Bereidingswijze
1. Pasta en broccoli koken
- Breng een grote pan gezouten water aan de kook. Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Voeg de broccoli toe tijdens de laatste 2 minuten van de kooktijd. Giet af en zet apart.
2. Kaassaus maken
- Smelt de boter in een pan op laag vuur. Voeg de bloem toe en roer tot een gladde roux. Laat dit 1-2 minuten zachtjes koken zonder te kleuren.
- Voeg geleidelijk de melk toe terwijl je blijft roeren, zodat er een gladde saus ontstaat. Breng aan de kook en laat 2-3 minuten indikken.
- Roer de geraspte kaas, Parmezaanse kaas, mosterd, nootmuskaat, zout en peper door de saus. Laat de kaas volledig smelten.
3. Mac and cheese mengen
- Meng de gekookte macaroni en broccoli door de kaassaus tot alles goed bedekt is.
- Schep het mengsel in een ingevette ovenschaal.
4. Topping toevoegen
- Meng het broodkruim, gesmolten boter en Parmezaanse kaas in een kom.
- Strooi de topping gelijkmatig over de mac and cheese.
5. Bakken
- Verwarm de oven voor op 200°C. Bak de mac and cheese 15-20 minuten, of tot de bovenkant goudbruin en krokant is.