Mango Kokos Crumble
Mango Kokos Crumble
Ingrediënten voor 4-6 personen:
Voor de vulling:
- 3 rijpe mango’s, geschild en in blokjes gesneden
- 2 eetlepels suiker
- 1 eetlepel maïzena
- Sap van 1 limoen
Voor de crumble-topping:
- 100 g bloem
- 75 g havermout
- 50 g geraspte kokos
- 75 g koude boter, in blokjes gesneden
- 75 g bruine suiker
- Snufje zout
Bereidingswijze
1. Oven voorverwarmen
- Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een ovenschaal in met boter.
2. Vulling maken
- Meng de blokjes mango in een kom met suiker, maïzena en limoensap. Zorg ervoor dat de mango goed bedekt is.
- Giet het mangomengsel in de ingevette ovenschaal en spreid gelijkmatig uit.
3. Crumble-topping maken
- Meng in een kom de bloem, havermout, geraspte kokos, bruine suiker en een snufje zout.
- Voeg de koude boter toe en wrijf met je vingertoppen tot het mengsel lijkt op grove broodkruimels.
4. Samenstellen
- Verdeel de crumble-topping gelijkmatig over de mango in de ovenschaal.
5. Bakken
- Bak de crumble 25-30 minuten in de voorverwarmde oven, of tot de topping goudbruin is en de mango begint te bubbelen.
6. Serveren
- Laat de crumble 5-10 minuten afkoelen. Serveer warm met een bolletje vanille-ijs of een schepje slagroom.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email