Mango Lassi Parfait
Mango Lassi Parfait
Ingrediƫnten voor 4 personen:
- 2 rijpe mango’s (of 300 g mangopuree)
- 300 g Griekse yoghurt
- 100 ml slagroom
- 3 eetlepels honing (of naar smaak)
- 1/2 theelepel kardemompoeder
- 1 theelepel vanille-extract
- 2 eetlepels gehakte pistachenoten (voor garnering)
- Optioneel: verse muntblaadjes en extra mangoblokjes voor garnering
Bereidingswijze
1. Mangopuree maken
- Schil de mango’s, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in stukjes.
- Pureer de mango in een blender of met een staafmixer tot een gladde puree. Bewaar een paar blokjes mango voor de garnering.
2. Yoghurtmengsel maken
- Meng de Griekse yoghurt met 2 eetlepels honing, de kardemom en het vanille-extract in een kom. Roer goed door.
3. Slagroom kloppen
- Klop de slagroom met de resterende 1 eetlepel honing tot zachte pieken en spatel deze voorzichtig door het yoghurtmengsel.
4. Parfait samenstellen
- Neem 4 glazen en schep een laag mangopuree in de bodem.
- Voeg een laag yoghurtmengsel toe.
- Herhaal deze lagen tot de glazen vol zijn, eindigend met een laag yoghurtmengsel.
5. Garneren
- Garneer de parfaits met gehakte pistachenoten, verse munt en extra mangoblokjes. Zet de glazen minimaal 1 uur in de koelkast om de smaken goed te laten mengen.
6. Serveren
- Serveer de Mango Lassi Parfaits gekoeld en geniet van de tropische smaken.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email