Mango Parfait
Mango Parfait
Ingrediënten voor 4 personen:
- 3 rijpe mango’s
- 250 ml slagroom
- 100 g suiker
- Sap van 1 limoen
- 2 gelatineblaadjes
Bereidingswijze:
- Voorbereiding: Week de gelatineblaadjes 5 minuten in koud water.
- Mango Puree: Schil de mango’s en snijd het vruchtvlees in blokjes. Pureer het vruchtvlees met het limoensap tot een gladde massa.
- Gelatine Toevoegen: Verwarm een klein deel van de mangopuree in een pannetje (niet laten koken). Knijp de gelatineblaadjes uit en roer ze door de warme puree tot ze volledig zijn opgelost.
- Mengen: Meng het gelatine-mangomengsel door de resterende koude mangopuree en laat het geheel iets afkoelen.
- Slagroom Kloppen: Klop de slagroom met de suiker stijf. Spatel de afgekoelde mangopuree voorzichtig door de slagroom tot een luchtig mengsel ontstaat.
- Vormen Gieten: Giet het mengsel in siliconenvormpjes of glazen. Laat minimaal 4 uur opstijven in de vriezer.
- Serveren: Haal de parfaits uit de vormpjes en garneer met verse mangoschijfjes en eventueel een takje munt.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email