Marokkaanse Harira met Lam en Kikkererwten
Marokkaanse Harira met Lam en Kikkererwten
Ingrediƫnten voor 4 personen:
- 300 g lamsvlees (in kleine blokjes, bijv. schouder of nek)
- 1 grote ui, fijngesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 wortels, in kleine blokjes
- 2 stengels bleekselderij, in stukjes gesneden
- 1 blik tomatenblokjes (400 g)
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 1 blik kikkererwten (400 g, uitgelekt)
- 100 g groene of rode linzen
- 1,5 liter runderbouillon
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel gemalen komijn
- 1 theelepel gemalen koriander
- 1 theelepel kaneel
- 1/2 theelepel gemberpoeder
- Zout en peper, naar smaak
- Verse koriander en peterselie, fijngehakt (voor garnering)
- 1 citroen, in partjes gesneden
Bereiding:
- Het vlees aanbraden
- Verhit de olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur.
- Bak het lamsvlees in porties goudbruin. Haal het vlees uit de pan en zet opzij.
- De groenten fruiten
- Voeg de ui, knoflook, wortel en bleekselderij toe aan dezelfde pan. Bak 5-7 minuten tot de groenten zacht zijn.
- Specerijen toevoegen
- Voeg de komijn, koriander, kaneel en gemberpoeder toe en bak 1 minuut mee zodat de smaken goed vrijkomen.
- Tomaten en bouillon
- Doe het lamsvlees terug in de pan en voeg de tomatenblokjes, tomatenpuree en bouillon toe.
- Breng aan de kook en laat de soep 30 minuten zachtjes pruttelen.
- Kikkererwten en linzen
- Voeg de linzen toe en kook 15-20 minuten door tot de linzen gaar zijn.
- Voeg de kikkererwten toe en laat nog 10 minuten pruttelen.
- Op smaak brengen
- Breng de soep op smaak met zout, peper en een kneepje citroensap.
- Serveren
- Schep de harira in kommen en garneer met verse koriander en peterselie.
- Serveer met partjes citroen en warm flatbread of stokbrood.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email