Marokkaanse Harira Soep
Marokkaanse Harira Soep
Ingrediƫnten voor 4 personen:
- 200 g linzen (geweekt)
- 150 g kikkererwten (uit blik of gekookt)
- 200 g lamsvlees (optioneel, in kleine blokjes gesneden)
- 2 tomaten, fijngehakt
- 2 stengels selderij, fijngehakt
- 1 ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 bosje peterselie, fijngehakt
- 1 bosje koriander, fijngehakt
- 1 theelepel kurkuma
- 1 theelepel kaneel
- 1/2 theelepel gemberpoeder
- Een snufje saffraan (optioneel)
- Zout en peper naar smaak
- 1,5 liter water of groentebouillon
- Citroenpartjes om te serveren
Bereidingswijze:
- Verhit een grote soeppan op middelhoog vuur en voeg een beetje olie toe.
- Fruit de ui en knoflook tot ze glazig zijn. Voeg het lamsvlees (indien gebruikt) toe en bak het aan alle kanten goudbruin.
- Doe de tomaten, selderij, linzen en kikkererwten in de pan. Roer alles goed door.
- Voeg de kruiden (kurkuma, kaneel, gember en saffraan) toe en roer door.
- Schenk het water of de bouillon in de pan en breng aan de kook. Laat de soep zachtjes sudderen gedurende 45-60 minuten tot de linzen en het vlees gaar zijn.
- Voeg vlak voor het serveren de peterselie en koriander toe en roer door.
- Serveer de Harira soep met een partje citroen voor een frisse toets.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email