Marokkaanse Lamsstoofpot met Abrikozen
Marokkaanse Lamsstoofpot met Abrikozen
Ingrediƫnten voor 4 personen:
- 800 g lamsvlees, in blokjes gesneden
- 2 uien, fijngehakt
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- 200 g gedroogde abrikozen
- 1 blik kikkererwten (400 g), uitgelekt
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 2 theelepels ras el hanout
- 1 theelepel kaneel
- 1 theelepel komijn
- 1 theelepel korianderpoeder
- 500 ml lamsbouillon of groentebouillon
- Zout en peper naar smaak
- Verse koriander voor garnering
- 2 eetlepels olijfolie
Bereidingswijze:
- Verhit de olijfolie in een grote stoofpan op middelhoog vuur.
- Voeg het lamsvlees toe en bak het rondom bruin. Haal het vlees uit de pan en zet opzij.
- Voeg de uien en knoflook toe aan de pan en bak tot ze glazig zijn.
- Doe het lamsvlees terug in de pan en voeg de tomatenpuree, ras el hanout, kaneel, komijn en korianderpoeder toe. Roer goed door en laat even bakken.
- Schenk de bouillon erbij en voeg de abrikozen toe. Breng het geheel aan de kook en laat het op laag vuur ongeveer 1,5 tot 2 uur sudderen tot het vlees mals is.
- Voeg de laatste 15 minuten de kikkererwten toe en breng op smaak met zout en peper.
- Garneer met verse koriander en serveer met couscous of vers brood.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email