Matcha-Meringuetaart met Zwarte Sesamcrème
Matcha-Meringuetaart met Zwarte Sesamcrème
Ingrediënten voor 1 taart (20cm):
Voor de Matcha-Meringue:
- 4 eiwitten
- 200 g fijne kristalsuiker
- 1 tl matchapoeder
- 1 tl maïzena
- 1 tl azijn
Voor de Zwarte Sesamcrème:
- 250 ml slagroom
- 100 g mascarpone
- 50 g zwarte sesampasta (te koop in Aziatische winkels of zelfgemaakt)
- 3 el poedersuiker
Voor de Garnering:
- Verse frambozen of aardbeien
- Extra matchapoeder, om te bestuiven
- Geroosterde zwarte sesamzaadjes
Bereidingswijze
- Matcha-Meringue Maken
- Verwarm de oven voor op 120°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Klop de eiwitten stijf in een vetvrije kom. Voeg geleidelijk de suiker toe terwijl je blijft kloppen tot het mengsel glanzend en stevige pieken vormt.
- Spatel voorzichtig de matchapoeder, maïzena en azijn door het mengsel.
- Schep het meringuemengsel in een cirkel van 20 cm op de bakplaat. Maak de randen iets hoger zodat er een kuiltje ontstaat.
- Bak 1,5 uur in de oven. Zet de oven uit en laat de meringue volledig afkoelen in de oven.
- Zwarte Sesamcrème Maken
- Klop de slagroom met poedersuiker tot zachte pieken. Voeg de mascarpone en zwarte sesampasta toe en klop tot een gladde crème ontstaat. Zet in de koelkast tot gebruik.
- Samenstellen van de Taart
- Schep de zwarte sesamcrème in het kuiltje van de afgekoelde meringue.
- Garneer met verse frambozen, een lichte bestuiving van matchapoeder en geroosterde zwarte sesamzaadjes.
- Serveren
- Serveer direct na het samenstellen om de meringue knapperig te houden.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email