Matcha-Yuzu Mille Feuille
Matcha-Yuzu Mille Feuille
Ingrediënten voor 4 personen:
Voor de Bladerdeeglagen:
- 1 vel bladerdeeg (kant-en-klaar)
- 1 el poedersuiker (voor bestuiving)
Voor de Matchacrème:
- 300 ml melk
- 3 eidooiers
- 70 g suiker
- 25 g maïzena
- 1 el matchapoeder
- 50 g boter
Voor de Yuzu-crème:
- 200 ml slagroom
- 2 el yuzusap (te koop in Aziatische supermarkten)
- 2 el poedersuiker
Voor de Garnering:
- Poedersuiker
- Matchapoeder
- Verse muntblaadjes of eetbare bloemen
Bereidingswijze
- Bladerdeeg Voorbereiden
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Rol het bladerdeeg uit en snijd in gelijkmatige rechthoeken (ongeveer 6×12 cm). Prik de rechthoeken in met een vork om te voorkomen dat ze te veel rijzen.
- Leg de rechthoeken op een bakplaat, bedek met bakpapier en leg een tweede bakplaat erop (om het deeg plat te houden).
- Bak 12-15 minuten tot goudbruin en knapperig. Laat afkoelen en bestuif licht met poedersuiker.
- Matchacrème Maken
- Verhit de melk en matchapoeder in een steelpan tot het begint te stomen (niet koken).
- Klop in een kom de eidooiers, suiker en maïzena tot een glad mengsel.
- Giet langzaam de warme melk bij het eimengsel, terwijl je blijft kloppen.
- Giet het mengsel terug in de pan en verwarm al roerend tot het indikt. Haal van het vuur en voeg de boter toe. Laat afkoelen.
- Yuzu-crème Maken
- Klop de slagroom stijf met de poedersuiker. Voeg voorzichtig de yuzusap toe en klop tot een gladde crème.
- Samenstellen van de Mille Feuille
- Leg een plak bladerdeeg op een bord. Breng een laag matchacrème aan met een spuitzak.
- Leg een tweede plak bladerdeeg erop en voeg een laag yuzucrème toe.
- Herhaal tot je drie lagen bladerdeeg en afwisselende crèmes hebt. Eindig met een plak bladerdeeg bovenop.
- Garneren en Serveren
- Bestuif de bovenkant met poedersuiker en een vleugje matchapoeder. Garneer met muntblaadjes of eetbare bloemen. Serveer direct.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email