Meloen-muntsoep
Meloen-muntsoep
Ingrediƫnten voor 4 personen:
- 1 rijpe cantaloupe- of galiameloen (ongeveer 1 kg)
- 10-15 verse muntblaadjes
- 1 eetlepel honing (optioneel)
- 1 limoen (sap)
- 100 ml koud water (of meer, afhankelijk van gewenste dikte)
- Snufje zout
- Optioneel: stukjes feta of parmaham voor garnering
Bereiding:
- Voorbereiden van de meloen:
- Snijd de meloen doormidden, verwijder de zaadjes met een lepel en schil de meloen.
- Snijd het vruchtvlees in grove stukken.
- Blenden:
- Doe de meloenstukken in een blender.
- Voeg de muntblaadjes, limoensap, water en honing toe.
- Blend alles tot een gladde soep. Voeg een snufje zout toe om de smaken in balans te brengen.
- Afstellen:
- Proef de soep en voeg indien nodig meer honing of limoensap toe.
- Wil je de soep dunner? Voeg dan wat extra koud water toe.
- Koelen:
- Zet de soep minstens 1 uur in de koelkast zodat hij lekker koud wordt.
- Serveren:
- Giet de soep in mooie kommen of glazen.
- Garneer met een paar extra muntblaadjes en optioneel stukjes feta of parmaham voor een extra smaakdimensie.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email