Mexicaanse Elote Hapjes (Mini Maïs Snacks)
Mexicaanse Elote Hapjes (Mini Maïs Snacks)
Ingrediënten voor 4 personen:
Voor de hapjes:
- 2 grote maïskolven (of 2 kopjes maïskorrels)
- 2 el boter, gesmolten
- 1/2 tl chilipoeder
- 1/2 tl paprikapoeder
- Zout en peper naar smaak
Voor de topping:
- 100 g crema (Mexicaanse zure room) of gewone zure room
- 50 g mayonaise
- 50 g cotija-kaas (of feta, verkruimeld)
- 1/2 limoen, in partjes
- 1 el verse koriander, fijngehakt
Bereidingswijze:
- Maïs bereiden:
- Als je verse maïskolven gebruikt, gril ze op een barbecue of in een grillpan tot ze licht geschroeid zijn. Draai regelmatig om.
- Snijd de maïskorrels van de kolven en meng ze met gesmolten boter, chilipoeder, paprikapoeder, zout en peper.
- Topping maken:
- Meng de crema, mayonaise en het sap van een halve limoen in een kom. Roer goed door.
- Hapjes samenstellen:
- Vul kleine serveerbakjes of lepels met een schepje van de gekruide maïs.
- Lepel een beetje van de crema-mix over de maïs.
- Bestrooi met cotija-kaas en koriander.
- Serveren:
- Leg de hapjes op een schaal en garneer met een snufje extra chilipoeder en een partje limoen.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email