Mexicaanse tortilla-soep met avocado en limoen
Mexicaanse tortilla-soep met avocado en limoen
Ingrediënten voor 4 personen:
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 rode paprika, in blokjes
- 1 blik tomatenblokjes (400 g)
- 750 ml kippen- of groentebouillon
- 1 theelepel gemalen komijn
- 1 theelepel chilipoeder (aanpassen naar smaak)
- 1 blik zwarte bonen (400 g), afgespoeld en uitgelekt
- 150 g maïskorrels (uit blik of diepvries)
- 1 avocado, in blokjes
- 1 limoen, in partjes
- Een handvol verse koriander, grof gehakt
- 4 maïstortilla’s, in reepjes gesneden en krokant gebakken
Voor garnering:
- Geraspte cheddar of queso fresco
- Knapperige tortilla-repen
- Extra koriander en limoenpartjes
Bereidingswijze:
1. Basis maken
- Verhit de olijfolie in een soeppan op middelhoog vuur.
- Bak de ui, knoflook en paprika tot ze zacht zijn.
- Voeg de gemalen komijn en chilipoeder toe en roer goed door.
2. Tomaten en bouillon toevoegen
- Voeg de tomatenblokjes en bouillon toe en breng aan de kook.
- Laat de soep 15 minuten zachtjes koken zodat de smaken zich goed ontwikkelen.
3. Bonen en maïs toevoegen
- Voeg de zwarte bonen en maïs toe aan de soep.
- Laat de soep nog 5 minuten sudderen en breng op smaak met zout en peper.
4. Serveren
- Schep de soep in kommen en garneer met blokjes avocado, koriander, en geraspte kaas.
- Voeg de krokant gebakken tortilla-repen toe en serveer met een partje limoen.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email