Middle Eastern Mezze Platter
Middle Eastern Mezze Platter
Ingrediënten voor 4 personen:
Voor de platter:
- 1 kop hummus (zelfgemaakt of kant-en-klaar)
- 1 kop baba ganoush (auberginedip)
- 8 falafelballetjes (zelfgemaakt of kant-en-klaar)
- 1/2 kop tzatziki (yoghurtdip)
- 1/2 kop labneh (uitgelekte yoghurt)
- 1/2 kop gemarineerde olijven
- 1/2 kop geroosterde noten (zoals amandelen of pistachenoten)
- 1 handje gegrilde groenten (zoals paprika, courgette en aubergine)
- 2 pitabroden of platbroden, in punten gesneden
- 1/2 komkommer, in schijfjes
- 1 tomaat, in partjes
- Verse kruiden (zoals munt en peterselie) voor garnering
Bereidingswijze:
- Dips voorbereiden:
- Hummus: Meng kikkererwten, tahini, citroensap, knoflook, olijfolie, zout en komijn in een keukenmachine en pureer tot een gladde massa.
- Baba Ganoush: Rooster een aubergine, schep het vruchtvlees eruit en meng met tahini, citroensap, knoflook en olijfolie.
- Tzatziki: Meng Griekse yoghurt met geraspte komkommer, knoflook, dille en een vleugje olijfolie.
- Falafel bereiden:
- Als je falafel zelf maakt: meng kikkererwten, ui, knoflook, kruiden en specerijen in een keukenmachine. Vorm balletjes en frituur of bak ze tot ze goudbruin zijn.
- Gegrilde groenten bereiden:
- Snijd paprika, courgette en aubergine in stukken. Bestrijk met olijfolie, bestrooi met zout en peper, en gril tot ze zacht en licht geroosterd zijn.
- Platter samenstellen:
- Gebruik een groot bord of dienblad. Plaats de dips in kleine schaaltjes op het bord.
- Schik de falafel, gegrilde groenten, olijven, noten, platbrood, komkommer en tomaat rondom de dips.
- Garneer met verse kruiden zoals munt en peterselie.
- Serveren:
- Serveer de platter direct, eventueel met extra olijfolie en een snufje za’atar of sumak over de dips.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email