Minestrone soep
Minestrone soep
Ingrediƫnten voor 4 personen:
- Olijfolie (2 eetlepels)
- Ui (1, fijngesneden)
- Knoflook (2 teentjes, fijngehakt)
- Wortel (2, in plakjes)
- Selderij (2 stengels, in stukjes)
- Courgette (1, in blokjes gesneden)
- Aardappelen (2 middelgrote, in blokjes gesneden)
- Tomatenblokjes (400 gram, uit blik)
- Groentebouillon (1 liter)
- Witte bonen (400 gram, uit blik, afgespoeld)
- Pasta (macaroni of kleine schelpjes) (100 gram)
- Verse basilicum (voor garnering)
- Parmezaanse kaas (voor serveren)
- Zout en peper (naar smaak)
- Italiaanse kruiden (1 theelepel, gedroogd)
Bereidingswijze:
- Fruit de ui en knoflook: Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot ze zacht en glazig zijn.
- Voeg groenten toe: Voeg de wortel, selderij, courgette en aardappelen toe. Bak de groenten 5-10 minuten tot ze beginnen te verzachten.
- Voeg de tomaten en bouillon toe: Voeg de tomatenblokjes, groentebouillon en Italiaanse kruiden toe. Breng de soep aan de kook, zet het vuur lager en laat het 20-25 minuten zachtjes koken tot de groenten gaar zijn.
- Pasta en bonen toevoegen: Voeg de pasta en witte bonen toe en laat de soep nog 10 minuten koken tot de pasta al dente is.
- Breng op smaak: Voeg zout en peper toe naar smaak.
- Serveren: Serveer de soep warm, gegarneerd met verse basilicum en geraspte Parmezaanse kaas.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email