Mini-aardappelkoekjes met zure room en bieslook
Mini-aardappelkoekjes met zure room en bieslook
Ingrediƫnten voor 4 personen:
Voor de aardappelkoekjes:
- 500 g aardappelen (bij voorkeur kruimige)
- 1 ei, losgeklopt
- 2 eetlepels bloem
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1 theelepel uienpoeder
- Zout en peper, naar smaak
- 2 eetlepels olie, om te bakken
Voor de topping:
- 100 g zure room
- 1 eetlepel verse bieslook, fijngehakt
- Zout en peper, naar smaak
Bereidingswijze:
1. Aardappelkoekjes maken
- Schil de aardappelen en rasp ze fijn. Knijp het overtollige vocht eruit met een schone theedoek.
- Meng de geraspte aardappelen met het losgeklopte ei, bloem, knoflookpoeder, uienpoeder, zout en peper in een kom.
- Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur.
- Schep kleine porties van het mengsel in de pan en druk licht aan om mini-koekjes te vormen.
- Bak de koekjes 2-3 minuten per kant, tot ze goudbruin en knapperig zijn. Laat uitlekken op keukenpapier.
2. Topping voorbereiden
- Meng de zure room met de helft van de fijngehakte bieslook.
- Breng op smaak met zout en peper.
3. Serveren
- Leg de aardappelkoekjes op een serveerschaal en schep een theelepel zure room op elk koekje.
- Garneer met de resterende bieslook en serveer direct.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email