Mini Aspergetaartjes
Mini Aspergetaartjes
Ingrediënten voor 4 personen:
- 6 kleine quichevormpjes (of een muffinblik)
- 1 rol bladerdeeg
- 200 g groene asperges, in stukjes van 4-5 cm gesneden
- 3 eieren
- 150 ml slagroom
- 50 g geraspte Parmezaanse kaas
- 1 tl verse tijm of fijngehakte bieslook
- Zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
- 1 el olijfolie
Bereidingswijze:
- Voorbereiding van de asperges:
- Breng een pan met gezouten water aan de kook en blancheer de asperges 2-3 minuten. Spoel ze direct af met koud water om de kleur en textuur te behouden. Laat uitlekken.
- Vormpjes vullen:
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Snijd het bladerdeeg in zes stukken en bekleed de quichevormpjes ermee. Prik met een vork gaatjes in de bodem om luchtbellen te voorkomen.
- Maken van de vulling:
- Klop de eieren en slagroom samen in een kom. Roer de geraspte Parmezaanse kaas, tijm of bieslook, zout en peper erdoor.
- Samenstellen van de taartjes:
- Verdeel de aspergestukjes gelijkmatig over de vormpjes.
- Giet de eimengsel over de asperges tot net onder de rand van het bladerdeeg.
- Bakken:
- Bak de mini-taartjes in het midden van de oven gedurende 20-25 minuten, of tot het deeg goudbruin is en de vulling stevig.
- Serveren:
- Laat de taartjes 5 minuten afkoelen voor het serveren. Serveer warm of op kamertemperatuur als voorgerecht of hapje.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email