Mini Aspergetaartjes

Mini Aspergetaartjes

Mini Aspergetaartjes

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 6 kleine quichevormpjes (of een muffinblik)
  • 1 rol bladerdeeg
  • 200 g groene asperges, in stukjes van 4-5 cm gesneden
  • 3 eieren
  • 150 ml slagroom
  • 50 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 tl verse tijm of fijngehakte bieslook
  • Zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
  • 1 el olijfolie

Bereidingswijze:

  1. Voorbereiding van de asperges:
    • Breng een pan met gezouten water aan de kook en blancheer de asperges 2-3 minuten. Spoel ze direct af met koud water om de kleur en textuur te behouden. Laat uitlekken.
  2. Vormpjes vullen:
    • Verwarm de oven voor op 180°C.
    • Snijd het bladerdeeg in zes stukken en bekleed de quichevormpjes ermee. Prik met een vork gaatjes in de bodem om luchtbellen te voorkomen.
  3. Maken van de vulling:
    • Klop de eieren en slagroom samen in een kom. Roer de geraspte Parmezaanse kaas, tijm of bieslook, zout en peper erdoor.
  4. Samenstellen van de taartjes:
    • Verdeel de aspergestukjes gelijkmatig over de vormpjes.
    • Giet de eimengsel over de asperges tot net onder de rand van het bladerdeeg.
  5. Bakken:
    • Bak de mini-taartjes in het midden van de oven gedurende 20-25 minuten, of tot het deeg goudbruin is en de vulling stevig.
  6. Serveren:
    • Laat de taartjes 5 minuten afkoelen voor het serveren. Serveer warm of op kamertemperatuur als voorgerecht of hapje.


Facebook

Threads

WhatsApp

Email