Mini-biefstuk-tartaar met een kwartelei
Mini-biefstuk-tartaar met een kwartelei
Ingrediƫnten voor 4 personen:
- 200 g rundermuis of ossenhaas (zeer vers), fijngehakt
- 1 sjalot, fijngehakt
- 1 eetlepel kappertjes, fijngehakt
- 1 eetlepel augurk, fijngehakt
- 1 theelepel Dijonmosterd
- 1 theelepel Worcestershiresaus
- 1 eidooier
- Zout en peper, naar smaak
- 4-6 kwarteleitjes
- Vers brood of toast, voor serveren
- Verse peterselie, fijngehakt, voor garnering
Bereidingswijze:
1. Voorbereiden van de biefstuk-tartaar
- Zorg ervoor dat het vlees zeer fijn gehakt is, maar niet gepureerd. Dit kan met een scherp mes voor een betere textuur.
- Meng het vlees in een kom met de sjalot, kappertjes, augurk, mosterd, Worcestershiresaus, eidooier, zout en peper.
- Proef en pas de smaak aan met meer zout, peper of mosterd indien nodig.
2. Kwarteleieren bereiden
- Verhit een beetje olie in een koekenpan op laag vuur.
- Breek de kwarteleitjes voorzichtig in de pan en bak ze kort, tot het eiwit gestold is en de dooier zacht blijft.
3. Tartaar vormen
- Gebruik een kleine serveerring om de tartaar in porties te verdelen en stevig aan te drukken op individuele borden.
- Plaats voorzichtig een gebakken kwartelei op elke portie tartaar.
4. Serveren
- Garneer met fijngehakte peterselie en serveer met knapperig brood of toast.
- Eventueel kun je een klein beetje extra Dijonmosterd of augurk naast de tartaar serveren.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email