Mini Bietentartaar met Geitenkaas
Mini Bietentartaar met Geitenkaas
Ingrediƫnten voor 12 porties:
- 2 middelgrote gekookte rode bieten
- 100 g zachte geitenkaas
- 1 eetlepel balsamicoazijn
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel honing
- 1 theelepel fijngehakte bieslook
- Snufje zout
- Snufje versgemalen zwarte peper
Voor garnering:
- Extra bieslooksprietjes
- Walnoten (optioneel)
- Kleine lepeltjes of amuseglaasjes
Bereidingswijze
1. Bietentartaar maken
- Snijd de rode bieten in hele kleine blokjes (brunoise).
- Meng in een kom de balsamicoazijn, olijfolie, honing, zout en peper tot een vinaigrette.
- Voeg de fijngesneden bieten toe aan de vinaigrette en meng goed. Laat dit 10 minuten marineren in de koelkast.
2. Geitenkaas bereiden
- Vorm kleine bolletjes van de geitenkaas met behulp van een theelepel of je handen.
- Zet de bolletjes opzij in de koelkast tot gebruik.
3. Samenstellen
- Schep een kleine hoeveelheid bietentartaar in elk amuselepeltje of glaasje.
- Plaats een bolletje geitenkaas bovenop de bietentartaar.
- Garneer met een klein takje bieslook en eventueel een stukje walnoot.
4. Serveren
Facebook
Threads
WhatsApp
Email