Mini Bladerdeegpizza’s
Mini Bladerdeegpizza’s
Ingrediënten voor 12 stuks:
- 1 vel bladerdeeg (ontdooid)
- 100 g tomatensaus
- 75 g geraspte mozzarella
- 6 cherrytomaatjes, gehalveerd
- 12 blaadjes verse basilicum
- 1 theelepel oregano (gedroogd)
- 1 eetlepel olijfolie
- Snufje zout
- Snufje versgemalen zwarte peper
Bereidingswijze
1. Bladerdeeg voorbereiden
- Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Snijd het bladerdeeg in 12 gelijke vierkanten of rondjes (gebruik een koekjesuitsteker voor een nette ronde vorm).
2. Beleggen
- Leg de bladerdeegstukjes op de bakplaat en prik het midden van elk stuk licht in met een vork (dit voorkomt dat het midden te veel omhoog komt tijdens het bakken).
- Bestrijk elk stuk met een dun laagje tomatensaus.
- Verdeel de geraspte mozzarella over de tomatensaus en leg op elk stuk een halve cherrytomaat.
- Bestrooi met oregano, zout en peper.
3. Bakken
- Besprenkel de mini pizza’s licht met olijfolie.
- Bak ze 12-15 minuten in de voorverwarmde oven, of tot het bladerdeeg goudbruin en knapperig is en de kaas gesmolten.
4. Serveren
- Haal de pizza’s uit de oven en laat ze een paar minuten afkoelen.
- Garneer elke pizza met een blaadje verse basilicum.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email