Mini Bouillon van Garnalen
Mini Bouillon van Garnalen
Ingrediƫnten voor 12 glaasjes:
- 200 g rauwe garnalenschalen (van schoongemaakte garnalen)
- 1 kleine ui, grof gesneden
- 1 wortel, in stukjes gesneden
- 1 stengel bleekselderij, in stukjes gesneden
- 2 teentjes knoflook, geplet
- 750 ml water
- 50 ml witte wijn
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 1 takje tijm
- 1 laurierblad
- 1 eetlepel olijfolie
- Snufje zout
- Snufje zwarte peper
Voor garnering:
- 12 kleine garnalen (gegrild of gekookt)
- Verse peterselie of dille (fijngehakt)
Bereidingswijze
1. Bouillon maken
- Verhit de olijfolie in een grote pan en voeg de garnalenschalen toe. Bak 3-5 minuten tot ze roze en geurig zijn.
- Voeg de ui, wortel, bleekselderij en knoflook toe. Bak nog 5 minuten tot de groenten licht gekarameliseerd zijn.
- Roer de tomatenpuree erdoor en bak 1 minuut. Blus af met de witte wijn en laat 2 minuten sudderen.
- Voeg het water, tijm en laurierblad toe. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat 30 minuten zachtjes pruttelen.
2. Bouillon zeven
- Giet de bouillon door een fijne zeef in een schone pan of kom. Druk op de vaste ingrediƫnten om zoveel mogelijk smaak te extraheren.
- Breng de gezeefde bouillon op smaak met zout en peper.
3. Garnalen bereiden
- Gril of kook de garnalen kort tot ze gaar zijn. Laat afkoelen.
4. Serveren
- Schenk de warme bouillon in kleine glaasjes of amusekopjes.
- Plaats een garnaal aan de rand van elk glaasje of leg deze voorzichtig in de bouillon.
- Garneer met een beetje fijngehakte peterselie of dille.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email