Mini-brochettes van lam met muntdip
Mini-brochettes van lam met muntdip
Ingrediƫnten voor 4 personen:
Voor de brochettes:
- 400 g lamsvlees (bijv. lamsbout of -filet), in blokjes gesneden
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel komijnpoeder
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1/2 theelepel chilipoeder (optioneel)
- Zout en peper, naar smaak
- 12-16 kleine houten spiesjes (geweekt in water, indien nodig)
Voor de muntdip:
- 200 ml Griekse yoghurt
- 1 handvol verse muntblaadjes, fijngehakt
- 1 eetlepel citroensap
- 1 theelepel olijfolie
- Zout en peper, naar smaak
Bereidingswijze:
1. Lamsvlees marineren
- Meng in een kom de olijfolie, knoflook, komijnpoeder, paprikapoeder, chilipoeder, zout en peper.
- Voeg de blokjes lamsvlees toe en schep goed om zodat alle stukjes bedekt zijn met de marinade. Laat het vlees minimaal 30 minuten marineren in de koelkast.
2. Muntdip maken
- Meng de Griekse yoghurt, gehakte munt, citroensap en olijfolie in een kom.
- Breng op smaak met zout en peper. Zet in de koelkast tot gebruik.
3. Spiesjes maken
- Rijg de gemarineerde lamsblokjes aan de houten spiesjes.
- Verhit een grillpan of barbecue op middelhoog vuur. Grill de spiesjes 2-3 minuten per kant, afhankelijk van de gewenste gaarheid.
4. Serveren
- Leg de mini-brochettes op een schaal en serveer met de muntdip in een kommetje ernaast.
- Garneer eventueel met extra muntblaadjes en een partje citroen voor een frisse presentatie.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email