Mini Bruschetta met Tomaat en Basilicum
Mini Bruschetta met Tomaat en Basilicum
Ingrediënten voor 12 bruschetta:
- 1 stokbrood of ciabatta
- 3 rijpe tomaten
- 1 teentje knoflook
- 2 eetlepels extra vierge olijfolie
- 1 eetlepel balsamicoazijn
- 8-10 verse basilicumblaadjes, fijngesneden
- Snufje zout
- Snufje versgemalen zwarte peper
Voor garnering:
- Extra basilicumblaadjes
- Druppel extra olijfolie (optioneel)
Bereidingswijze
1. Brood voorbereiden
- Snijd het stokbrood in dunne plakjes (ongeveer 1 cm dik).
- Leg de plakjes op een bakplaat en bestrijk ze licht met olijfolie.
- Rooster de plakjes in een voorverwarmde oven op 180°C gedurende 5-7 minuten, of tot ze goudbruin en knapperig zijn.
2. Tomatentopping maken
- Dompel de tomaten kort in kokend water en verwijder de schil. Snijd ze vervolgens in kleine blokjes.
- Meng de tomatenblokjes in een kom met de fijngesneden basilicum, olijfolie, balsamicoazijn, zout en peper. Laat de smaken 10 minuten intrekken.
3. Bruschetta samenstellen
- Wrijf de geroosterde broodjes licht in met de snijkant van een teentje knoflook voor extra smaak.
- Schep een lepel van de tomatentopping op elk broodje.
4. Serveren
- Garneer de bruschetta met een klein blaadje basilicum en eventueel een druppel olijfolie. Serveer direct zodat het brood knapperig blijft.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email