Mini Ceviche Cups
Mini Ceviche Cups
Ingrediënten voor 12 cups:
Voor de ceviche:
- 200 g witvisfilet (bijvoorbeeld kabeljauw of zeebaars), in kleine blokjes
- Sap van 2 limoenen
- Sap van 1 sinaasappel
- 1/2 rode peper, fijngehakt (optioneel)
- 1/2 rode ui, fijngehakt
- 1 eetlepel koriander, fijngehakt
- 1 theelepel zout
Voor de garnering:
- 1/2 avocado, in kleine blokjes
- 6 cherrytomaatjes, in kwarten gesneden
- 1 eetlepel olijfolie
- Snufje zout
- Kleine tortilla cups of amuselepels
Bereidingswijze
1. Ceviche marineren
- Meng in een kom de blokjes vis, limoensap, sinaasappelsap, rode peper, rode ui, koriander en zout.
- Laat de vis 15-20 minuten marineren in de koelkast. Door het zuur in het sap zal de vis “garen” en ondoorzichtig worden.
2. Garnering voorbereiden
- Meng in een aparte kom de avocado en cherrytomaatjes met olijfolie en een snufje zout.
- Zet dit mengsel apart voor later.
3. Tortilla cups voorbereiden
- Gebruik kant-en-klare mini tortilla cups of amuselepels voor de presentatie. Voor een knapperige twist kun je wontonvellen in een muffinvorm bakken tot kleine cups.
4. Cups vullen
- Schep een beetje van de gemarineerde ceviche in elke tortilla cup of op een amuselepel.
- Voeg een klein lepeltje van de avocado-tomaatgarnering bovenop de ceviche toe.
5. Serveren
- Schik de gevulde cups op een serveerschaal en serveer direct, zodat de cups knapperig blijven.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email