Mini Courgette Beignets
Mini Courgette Beignets
Ingrediƫnten voor 12 stuks:
- 1 middelgrote courgette
- 50 g bloem
- 1 ei
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 2 eetlepels Parmezaanse kaas, geraspt
- 1/2 theelepel paprikapoeder
- 1/2 theelepel oregano
- Snufje zout
- Snufje versgemalen zwarte peper
- Plantaardige olie (voor frituren)
Voor de yoghurtdip:
- 100 g Griekse yoghurt
- 1 eetlepel citroensap
- 1 theelepel fijngehakte dille
- Snufje zout
- Snufje peper
Bereidingswijze
1. Courgette voorbereiden
- Rasp de courgette met een grove rasp.
- Bestrooi de geraspte courgette licht met zout en laat 10 minuten staan om vocht vrij te laten komen.
- Knijp het overtollige vocht uit de courgette met je handen of een schone theedoek.
2. Beignetbeslag maken
- Meng in een kom de uitgeknepen courgette, bloem, ei, knoflook, Parmezaanse kaas, paprikapoeder, oregano, zout en peper.
- Roer tot een stevig mengsel ontstaat.
3. Beignets bakken
- Verhit een laag plantaardige olie in een koekenpan op middelhoog vuur.
- Vorm kleine hoopjes van het courgettemengsel en plaats ze voorzichtig in de hete olie.
- Bak de beignets 2-3 minuten per kant tot ze goudbruin en knapperig zijn.
- Laat uitlekken op keukenpapier.
4. Yoghurtdip maken
- Meng in een kleine kom de Griekse yoghurt, citroensap, dille, zout en peper.
- Zet de dip in de koelkast tot gebruik.
5. Serveren
- Schik de courgettebeignets op een schaal en serveer met de frisse yoghurtdip.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email