Mini-empanada’s gevuld met gekruid gehakt
Mini-empanada’s gevuld met gekruid gehakt
Ingrediënten voor 4 personen:
Voor het deeg:
- 250 g bloem
- 125 g koude boter, in blokjes
- 1 ei
- 2-3 eetlepels koud water
- 1/2 theelepel zout
Voor de vulling:
- 250 g rundergehakt
- 1 kleine ui, fijngehakt
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1/2 theelepel komijnpoeder
- 1/2 theelepel chilipoeder (optioneel)
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 2 eetlepels verse peterselie, fijngehakt
- Zout en peper, naar smaak
Voor de afwerking:
- 1 ei, losgeklopt
- Sesamzaadjes (optioneel)
Bereidingswijze:
1. Deeg maken
- Meng de bloem en het zout in een grote kom.
- Voeg de boter toe en wrijf met je vingers tot het mengsel op fijne kruimels lijkt.
- Voeg het ei en koud water toe. Kneed kort tot een soepel deeg. Verpak in plasticfolie en laat 30 minuten rusten in de koelkast.
2. Vulling bereiden
- Verhit een beetje olie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook tot ze zacht zijn.
- Voeg het gehakt toe en bak rul. Voeg paprikapoeder, komijn, chilipoeder, tomatenpuree, zout en peper toe. Roer goed en laat even sudderen.
- Haal van het vuur en meng de peterselie erdoor. Laat afkoelen.
3. Empanada’s vormen
- Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Rol het deeg dun uit en steek cirkels uit met een glas of uitsteker (ongeveer 8 cm doorsnee).
- Leg een theelepel vulling in het midden van elke cirkel. Vouw het deeg dubbel en druk de randen aan met een vork.
4. Afwerken en bakken
- Leg de empanada’s op de bakplaat. Bestrijk ze met losgeklopt ei en bestrooi eventueel met sesamzaadjes.
- Bak de empanada’s in 20-25 minuten goudbruin en knapperig.
Serveren
- Serveer warm, eventueel met een pittige tomatensaus of yoghurtdip.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email