Mini Falafel met Tahinisaus
Mini Falafel met Tahinisaus
Ingrediƫnten voor 12 stuks:
Voor de falafel:
- 200 g kikkererwten (uitgelekt, indien uit blik)
- 1 kleine ui, fijngesnipperd
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 1 eetlepel peterselie, fijngehakt
- 1 theelepel komijn
- 1/2 theelepel korianderpoeder
- 2 eetlepels bloem of kikkererwtenmeel
- Snufje zout
- Snufje versgemalen zwarte peper
- Plantaardige olie (voor het bakken)
Voor de tahinisaus:
- 2 eetlepels tahini (sesampasta)
- 1 eetlepel citroensap
- 2 eetlepels water (of meer voor een dunnere saus)
- Snufje zout
Voor garnering:
- Verse peterselie of koriander
- Chilivlokken (optioneel)
- Kleine lepeltjes of prikkers
Bereidingswijze
1. Falafel bereiden
- Doe de kikkererwten, ui, knoflook, peterselie, komijn, korianderpoeder, zout en peper in een keukenmachine.
- Mix tot een grove pasta. Voeg de bloem toe om het mengsel steviger te maken.
- Vorm kleine balletjes ter grootte van een walnoot.
2. Falafel bakken
- Verhit een laagje plantaardige olie in een pan op middelhoog vuur.
- Bak de falafelballetjes in porties goudbruin en krokant, ongeveer 2-3 minuten per kant.
- Laat uitlekken op keukenpapier.
3. Tahinisaus maken
- Meng in een kom de tahini, citroensap en water tot een gladde saus. Voeg een snufje zout toe en roer goed.
4. Samenstellen
- Leg elk falafelballetje op een lepeltje of prik ze op een cocktailprikker.
- Schep een klein beetje tahinisaus over elk balletje.
- Garneer met een blaadje peterselie of koriander en, indien gewenst, een snufje chilivlokken.
5. Serveren
- Schik de falafelballetjes op een schaal en serveer direct.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email