Mini Garnalencocktails
Mini Garnalencocktails
Ingrediƫnten voo0 r12 stuks:
Voor de garnalen:
- 200 g garnalen (gepeld en gekookt)
- 1 theelepel citroensap
- Snufje zout
- Snufje peper
Voor de cocktailsaus:
- 4 eetlepels mayonaise
- 1 eetlepel ketchup
- 1 theelepel citroensap
- 1 theelepel Worcestersaus
- Snufje paprikapoeder
- Optioneel: een druppel tabasco voor wat pit
Voor de garnering:
- 6 blaadjes kropsla (fijn gesneden)
- 6 cherrytomaatjes (in vieren gesneden)
- 1 eetlepel bieslook, fijngehakt
- Citroenschijfjes (voor decoratie)
Overige:
- 12 kleine glaasjes of amuselepels
Bereidingswijze
1. Garnalen marineren
- Meng de garnalen met citroensap, een snufje zout en peper.
- Zet apart in de koelkast terwijl je de andere ingrediƫnten voorbereidt.
2. Cocktailsaus maken
- Meng in een kleine kom de mayonaise, ketchup, citroensap, Worcestersaus en paprikapoeder.
- Proef en voeg eventueel tabasco toe voor een pittige touch. Zet in de koelkast tot gebruik.
3. Glas vullen
- Leg een klein laagje fijngesneden sla onderin elk glaasje.
- Schep een beetje van de cocktailsaus op de sla.
- Voeg 2-3 garnalen toe bovenop de saus.
4. Afmaken
- Garneer elk glaasje met een kwart cherrytomaat, wat fijngehakte bieslook en een klein schijfje citroen.
- Serveer direct.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email