Mini-spiesjes van varkenshaas met mosterdsaus
Mini-spiesjes van varkenshaas met mosterdsaus
Ingrediƫnten voor 4 personen:
Voor de spiesjes:
- 400 g varkenshaas, in blokjes van 2-3 cm
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel paprikapoeder
- Zout en peper, naar smaak
- 12 kleine houten spiesjes (geweekt in water, indien nodig)
Voor de mosterdsaus:
- 2 eetlepels boter
- 1 sjalot, fijngehakt
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 1 eetlepel grove mosterd
- 1 eetlepel Dijonmosterd
- 100 ml room (slagroom of kookroom)
- 50 ml witte wijn (optioneel)
- Zout en peper, naar smaak
Bereidingswijze:
1. Varkenshaas marineren
- Meng in een kom de olijfolie, knoflook, paprikapoeder, zout en peper.
- Voeg de blokjes varkenshaas toe en schep goed om zodat de marinade alle stukjes bedekt. Laat minimaal 30 minuten marineren in de koelkast.
2. Spiesjes maken
- Rijg 3-4 blokjes varkenshaas aan elk spiesje.
- Verhit een grillpan of gewone koekenpan op middelhoog vuur. Bak de spiesjes 2-3 minuten per kant, tot ze goudbruin en gaar zijn. Haal uit de pan en houd warm.
3. Mosterdsaus maken
- Smelt de boter in een kleine pan. Fruit de sjalot en knoflook tot ze zacht zijn.
- Voeg de witte wijn toe (indien gebruikt) en laat kort inkoken. Roer dan de grove mosterd, Dijonmosterd en room erdoor.
- Laat de saus zachtjes sudderen tot deze licht is ingedikt. Breng op smaak met zout en peper.
4. Serveren
- Plaats de spiesjes op een bord of serveerschaal.
- Schenk de mosterdsaus ernaast of eroverheen.
- Garneer met verse kruiden, zoals peterselie of tijm.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email