Mini Tartaar van Tonijn
Mini Tartaar van Tonijn
Ingrediƫnten voor 10-12 hapjes:
- 200 g verse tonijn (sushi-kwaliteit)
- 1 eetlepel sojasaus
- 1 theelepel sesamolie
- 1/2 theelepel limoensap
- 1/2 avocado, in kleine blokjes
- 1 theelepel fijngehakte bieslook
- 1/2 rode peper, fijngehakt (optioneel)
- Snufje zout
- Snufje versgemalen zwarte peper
- 1 eetlepel geroosterde sesamzaadjes
Voor garnering:
- 10-12 kleine lepeltjes of amuseglaasjes
- Dunne schijfjes radijs
- Blaadjes koriander (optioneel)
Bereidingswijze
1. Tonijn bereiden
- Snijd de verse tonijn in kleine blokjes van ongeveer 0,5 cm. Zorg dat de blokjes gelijkmatig zijn voor een mooie presentatie.
2. Dressing maken
- Meng in een kom de sojasaus, sesamolie en limoensap.
- Voeg de fijngehakte rode peper (optioneel) en bieslook toe.
3. Tartaar samenstellen
- Meng de blokjes tonijn voorzichtig met de dressing. Breng op smaak met een snufje zout en peper.
- Voeg de avocado voorzichtig toe, zodat de blokjes niet breken. Meng lichtjes.
4. Serveren
- Schep kleine porties van de tonijntartaar in amuselepels of glaasjes.
- Garneer met een schijfje radijs, een blaadje koriander en een snufje geroosterde sesamzaadjes.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email