Miso-Karamel Brownie Sundae
Miso-Karamel Brownie Sundae
Ingrediënten voor 4 personen:
Voor de Brownies:
- 150 g pure chocolade
- 100 g ongezouten boter
- 150 g suiker
- 2 eieren
- 80 g bloem
- 1/2 tl zout
Voor de Miso-Karamelsaus:
- 100 g suiker
- 50 ml water
- 100 ml slagroom
- 1 el witte misopasta
- 30 g boter
Voor de Sundae:
- 4 bollen vanille-ijs
- Gehakte noten (bijvoorbeeld amandelen of walnoten)
- Chocoladeschilfers (optioneel)
- Zeezoutvlokken, voor garnering
Bereidingswijze
- Brownies Bakken
- Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een bakvorm (20×20 cm) met bakpapier.
- Smelt de boter en chocolade au bain-marie of in de magnetron. Roer goed door tot een glad mengsel.
- Klop de suiker en eieren tot een luchtig geheel. Voeg het chocolademengsel toe en meng goed.
- Zeef de bloem en het zout erbij en spatel voorzichtig door het beslag.
- Giet het beslag in de bakvorm en bak 20-25 minuten. Laat volledig afkoelen en snijd in blokjes.
- Miso-Karamelsaus Maken
- Verwarm de suiker en water in een steelpan op middelhoog vuur tot een amberkleurige karamel ontstaat.
- Haal van het vuur en voeg voorzichtig de slagroom toe (pas op, het kan spatten). Roer tot een gladde saus.
- Voeg de boter en misopasta toe en roer tot alles goed gemengd is. Laat afkoelen.
- Sundae Samenstellen
- Plaats een paar brownieblokjes in een glas of kom.
- Voeg een bol vanille-ijs toe.
- Giet er een royale hoeveelheid miso-karamelsaus overheen.
- Bestrooi met gehakte noten, chocoladeschilfers en een snufje zeezoutvlokken.
- Serveren
- Serveer direct en geniet van de perfecte balans tussen zoet en hartig.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email