Miso Soep met Wakame en Tofu
Miso Soep met Wakame en Tofu
Ingrediƫnten voor 4 personen:
- 4 kopjes dashi bouillon (zelfgemaakt of instant)
- 3 eetlepels miso pasta
- 100 gram tofu, in kleine blokjes gesneden
- 2 eetlepels gedroogde wakame (zeewier)
- 2 lente-uitjes, in dunne ringetjes gesneden
- 1 eetlepel sojasaus (optioneel)
Bereidingswijze:
- Breng de dashi bouillon in een middelgrote pan aan de kook en zet vervolgens het vuur laag.
- Voeg de gedroogde wakame toe aan de bouillon en laat deze zacht worden, dit duurt ongeveer 5 minuten.
- Los de miso pasta op in een klein kommetje met een beetje warme bouillon. Roer dit mengsel vervolgens terug in de pan met de bouillon, zodat de miso gelijkmatig oplost.
- Voeg de tofu blokjes voorzichtig toe aan de soep en laat deze nog een paar minuten opwarmen.
- Garneer de soep met de lente-uitjes en voeg eventueel een beetje sojasaus toe voor extra smaak.
Serveer tip: