Mokka Parfait
Mokka Parfait
Ingrediƫnten voor 6-8 personen:
- 250 ml slagroom
- 3 eieren (gescheiden in dooiers en eiwitten)
- 100 g suiker
- 2 eetlepels sterke koffie (afgekoeld)
- 1 theelepel vanille-extract
- 1 eetlepel oploskoffiepoeder
- 1 snufje zout
Voor garnering:
- Geraspte pure chocolade
- Slagroom
- Koffiebonen (optioneel)
Bereidingswijze
1. Room kloppen
- Klop de slagroom tot zachte pieken en zet deze in de koelkast.
2. Eidooiermengsel maken
- Klop de eidooiers met 75 g suiker en het vanille-extract in een hittebestendige kom tot een licht en romig mengsel.
- Plaats de kom boven een pan met zacht kokend water (au bain-marie) en blijf kloppen tot het mengsel licht warm aanvoelt en dikker wordt.
- Haal van het vuur en roer de afgekoelde koffie en het oploskoffiepoeder door het mengsel.
3. Eiwitten kloppen
- Klop in een schone kom de eiwitten met een snufje zout tot zachte pieken.
- Voeg geleidelijk de resterende 25 g suiker toe en blijf kloppen tot stijve, glanzende pieken.
4. Alles samenvoegen
- Spatel voorzichtig de opgeklopte slagroom door het koffiemengsel.
- Voeg vervolgens de opgeklopte eiwitten toe en spatel voorzichtig door, zodat het mengsel luchtig blijft.
5. Invriezen
- Giet het mengsel in een cakevorm bekleed met plasticfolie of in individuele ramekins. Dek af met plasticfolie en laat minimaal 6 uur (bij voorkeur een nacht) invriezen.
6. Serveren
- Haal de parfait uit de vorm en snijd in plakken (of serveer direct uit de ramekins).
- Garneer met geraspte chocolade, een toefje slagroom en eventueel een koffieboon.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email