Mosselen in een pittige knoflookboter
Mosselen in een pittige knoflookboter
Ingrediƫnten voor 4 personen:
- 1 kg verse mosselen, schoongemaakt
- 100 g boter
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 sjalot, fijngehakt
- 1 rode chilipeper, fijngehakt (of 1/2 theelepel chilivlokken)
- 1 eetlepel olijfolie
- 100 ml droge witte wijn
- 1/2 citroen, sap en zest
- 2 eetlepels verse peterselie, fijngehakt
- Zout en peper, naar smaak
Bereidingswijze:
1. Mosselen voorbereiden
- Controleer de mosselen en verwijder open of beschadigde exemplaren. Spoel ze grondig onder koud water.
2. Knoflookboter maken
- Verhit de boter en olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur.
- Voeg de sjalot, knoflook en rode chilipeper toe. Bak 2-3 minuten, tot de knoflook geurig is.
3. Mosselen koken
- Voeg de witte wijn en het citroensap toe aan de pan en breng aan de kook.
- Doe de mosselen in de pan, dek af met een deksel en kook gedurende 4-5 minuten, of tot de mosselen open zijn. Schud de pan halverwege om de mosselen gelijkmatig te garen.
4. Afwerken
- Bestrooi de mosselen met de citroenzest en verse peterselie.
- Breng op smaak met zout en peper, indien nodig.
5. Serveren
- Schep de mosselen in diepe borden en giet de pittige knoflookboter eroverheen. Serveer met knapperig brood om de saus op te dippen.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email