Mosselsoep met venkel
Mosselsoep met venkel
Ingrediƫnten voor 4 personen:
- 1 kg mosselen, schoongemaakt
- 1 venkelknol, in dunne plakjes gesneden
- 1 sjalot, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 eetlepels olijfolie
- 200 ml droge witte wijn
- 500 ml visbouillon
- 150 ml slagroom
- 1 theelepel venkelzaad
- 1 eetlepel verse dille, fijngehakt
- Zout en peper, naar smaak
Voor garnering:
- Verse dille of venkelgroen
- Stokbrood, om erbij te serveren
Bereidingswijze:
1. Mosselen koken
- Verhit 1 eetlepel olijfolie in een grote pan. Voeg de mosselen en 100 ml witte wijn toe.
- Dek af en laat de mosselen op hoog vuur 3-5 minuten koken, totdat ze open zijn.
- Haal de mosselen uit de pan en zet apart. Zeef het mosselkookvocht en bewaar het.
2. Soepbasis maken
- Verhit de overige olijfolie in een soeppan. Voeg de sjalot, knoflook en venkelzaad toe en bak tot de sjalot glazig is.
- Voeg de plakjes venkel toe en bak deze enkele minuten mee.
3. Bouillon toevoegen
- Voeg het mosselkookvocht, de visbouillon en de resterende witte wijn toe. Breng aan de kook en laat zachtjes koken tot de venkel zacht is (ongeveer 10 minuten).
4. Afwerken
- Pureer de soep met een staafmixer of blender tot een gladde soep.
- Voeg de slagroom toe en breng op smaak met zout en peper.
- Voeg de gekookte mosselen toe (bewaar er een paar in de schelp voor de garnering).
5. Serveren
- Schep de soep in kommen en garneer met verse dille of venkelgroen.
- Serveer met knapperig stokbrood.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email