Mosterdsoep met Prei en Spekjes
Mosterdsoep met Prei en Spekjes
Ingrediƫnten voor 4 personen:
- 2 eetlepels mosterd (Dijon of grove mosterd)
- 1 prei, in dunne ringen gesneden
- 150 g spekjes
- 1 ui, fijngehakt
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 750 ml kippenbouillon
- 250 ml room (slagroom of kookroom)
- 2 eetlepels boter
- 1 eetlepel bloem
- Peper en zout naar smaak
- Verse peterselie (optioneel, voor garnering)
Bereidingswijze:
- Voorbereiding: Verhit de boter in een grote soeppan op middelhoog vuur.
- Bakken van spekjes: Voeg de spekjes toe en bak ze krokant. Haal ze uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.
- Fruit de ui en knoflook: Voeg de ui en knoflook toe aan het achtergebleven vet en fruit ze zachtjes aan tot ze glazig zijn.
- Voeg prei toe: Doe de prei erbij en bak deze nog 3 minuten mee.
- Bouillon toevoegen: Bestrooi het mengsel met de bloem en roer goed door. Giet de bouillon erbij terwijl je blijft roeren om klontjes te voorkomen.
- Soep laten sudderen: Breng de soep aan de kook en laat het 10 minuten zachtjes koken.
- Mosterd en room: Voeg de mosterd en de room toe, roer goed en verwarm zonder te koken. Breng op smaak met peper en zout.
- Serveren: Verdeel de soep over kommen, garneer met de krokante spekjes en eventueel verse peterselie.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email