Mulligatawny Soep
Mulligatawny Soep
Ingrediƫnten voor 4 personen:
- 2 eetlepels plantaardige olie
- 1 middelgrote ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 cm verse gember, geraspt
- 1 wortel, in blokjes
- 1 appel, geschild en in blokjes
- 1 middelgrote aardappel, in blokjes
- 1 theelepel kurkumapoeder
- 1 theelepel komijnpoeder
- 1 theelepel korianderpoeder
- 1/2 theelepel chilipoeder (optioneel)
- 1 kop rode linzen, afgespoeld
- 1 liter groentebouillon
- 200 ml kokosmelk
- Sap van 1 citroen
- Zout en peper naar smaak
- Garnering:
- Verse koriander, fijngehakt
- Een scheutje kokosmelk
- Geroosterde cashewnoten (optioneel)
Bereiding:
- Aromatische basis maken:
- Verhit de olie in een grote soeppan op middelhoog vuur.
- Voeg de ui, knoflook en gember toe en fruit deze 3-4 minuten tot ze zacht en geurig zijn.
- Groenten en specerijen toevoegen:
- Voeg de wortel, appel en aardappel toe aan de pan en roer goed.
- Strooi het kurkumapoeder, komijnpoeder, korianderpoeder, en chilipoeder erover en bak 2 minuten mee om de specerijen te activeren.
- Linzen en bouillon toevoegen:
- Voeg de afgespoelde linzen en groentebouillon toe.
- Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat 25-30 minuten zachtjes koken, totdat de linzen en groenten zacht zijn.
- Soep pureren:
- Gebruik een staafmixer of blender om de soep tot een gladde massa te pureren.
- Roer de kokosmelk en citroensap erdoor en breng op smaak met zout en peper.
- Serveren:
- Schep de soep in kommen en garneer met verse koriander, een scheutje kokosmelk, en eventueel geroosterde cashewnoten.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email