No-bake Oreo Cheesecake
No-bake Oreo Cheesecake
Ingrediƫnten voor 8-10 personen:
Voor de bodem:
- 300 g Oreo koekjes (ongeveer 25 stuks)
- 100 g ongezouten boter (gesmolten)
Voor de vulling:
- 500 g roomkaas (op kamertemperatuur)
- 100 g poedersuiker
- 1 theelepel vanille-extract
- 200 ml slagroom (koud)
- 10 Oreo koekjes (grof gehakt)
Voor de garnering:
- 8-10 Oreo koekjes (heel of verkruimeld)
- 100 ml slagroom (optioneel, voor toefjes)
Bereidingswijze
1. De bodem maken:
- Maal de Oreo koekjes fijn in een keukenmachine (inclusief de vulling) tot fijne kruimels.
- Meng de gesmolten boter met de koekkruimels tot een nat zandmengsel.
- Verdeel dit mengsel gelijkmatig over de bodem van een springvorm (20-22 cm). Druk stevig aan met de achterkant van een lepel.
- Zet de bodem in de koelkast om op te stijven terwijl je de vulling maakt.
2. De vulling bereiden:
- Klop de roomkaas in een grote kom met een mixer tot een gladde, romige massa.
- Voeg de poedersuiker en het vanille-extract toe en mix goed door.
- Klop in een aparte kom de slagroom stijf. Spatel de opgeklopte slagroom voorzichtig door het roomkaasmengsel.
- Roer de grof gehakte Oreo koekjes door de vulling.
3. De cheesecake samenstellen:
- Giet de roomkaasvulling over de afgekoelde Oreo-bodem in de springvorm. Strijk de bovenkant glad met een spatel.
- Zet de cheesecake minimaal 4 uur (of een hele nacht) in de koelkast om stevig te worden.
4. Garneren en serveren:
- Haal de cheesecake uit de springvorm en plaats hem op een serveerbord.
- Spuit eventueel toefjes slagroom langs de rand van de cheesecake en garneer met hele Oreo’s en verkruimelde Oreo’s bovenop.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email