Oesters met Citroen en Sjalotvinaigrette
Oesters met Citroen en Sjalotvinaigrette
Ingrediƫnten voor 4 personen:
- 12 verse oesters
- 1 sjalotje (fijngehakt)
- 2 eetlepels rode wijnazijn
- 1 eetlepel citroensap
- 1 theelepel suiker
- 1 citroen (in partjes gesneden)
- Zout en versgemalen peper naar smaak
- Optioneel: enkele takjes verse peterselie of bieslook (fijngehakt)
- Crushed ijs (voor serveren)
Bereiding:
- Sjalotvinaigrette maken: Meng de fijngesneden sjalot met de rode wijnazijn, citroensap, suiker, zout en peper. Laat dit minimaal 10 minuten trekken zodat de smaken zich goed mengen.
- Oesters openen: Open de oesters voorzichtig met een oestermesje. Zorg ervoor dat je de oesters niet beschadigt en vang het vocht op.
- Serveren: Plaats de oesters op een bedje van crushed ijs voor een feestelijke presentatie. Besprenkel elke oester licht met de sjalotvinaigrette.
- Garneren: Voeg een klein partje citroen en eventueel wat verse peterselie of bieslook toe voor extra kleur en smaak.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email