Okonomiyaki (Japanse Hartige Pannenkoek)
Okonomiyaki (Japanse Hartige Pannenkoek)
Ingrediƫnten voor 4 personen:
Voor de pannenkoek:
- 150 g bloem
- 1 tl bakpoeder
- 1/2 tl zout
- 1/2 tl suiker
- 120 ml dashi (of water met een snufje bouillonpoeder)
- 2 eieren
- 200 g witte kool, fijn gesneden
- 50 g lente-ui, in ringetjes
- 4 plakjes spek of bacon (optioneel)
- Plantaardige olie, voor bakken
Voor de toppings:
- Okonomiyakisaus (kant-en-klaar of zelfgemaakt)
- Japanse mayonaise
- Bonito flakes (dunne visvlokken)
- Nori (zeewiervlokken)
- Lente-ui, fijngehakt
Bereidingswijze:
- Beslag maken:
- Meng de bloem, bakpoeder, zout en suiker in een kom.
- Klop de eieren los met de dashi en voeg dit toe aan de droge ingrediƫnten. Roer tot een glad beslag.
- Voeg de fijn gesneden kool en lente-ui toe en meng goed.
- Pannenkoeken bakken:
- Verhit een eetlepel olie in een koekenpan op middelhoog vuur.
- Schep een portie beslag in de pan en maak een ronde pannenkoek van ongeveer 15 cm doorsnee.
- Leg een plakje spek of bacon bovenop (indien gebruikt).
- Bak 3-4 minuten per kant, tot de pannenkoek goudbruin en gaar is.
- Toppings aanbrengen:
- Bestrijk de bovenkant van de pannenkoek met okonomiyakisaus.
- Besprenkel met zigzagstrepen Japanse mayonaise.
- Strooi er bonito flakes, nori en extra lente-ui overheen.
- Serveren:
- Serveer de pannenkoeken direct, warm en rijkelijk gegarneerd.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email