Oosterse Kippensoep met Shiitake en Noedels
Oosterse Kippensoep met Shiitake en Noedels
Ingrediƫnten voor 4 personen:
- 2 kipfilets (ongeveer 300 g), in dunne reepjes gesneden
- 150 g rijstnoedels (of eiernoedels)
- 1 liter kippenbouillon
- 200 g shiitake paddenstoelen (in plakjes gesneden)
- 1 stengel citroengras (gekneusd)
- 2 cm verse gember (geraspt)
- 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
- 2 eetlepels sojasaus
- 1 eetlepel sesamolie
- 1 eetlepel vissaus (optioneel)
- 1 limoen (sap en partjes voor garnering)
- 2 lente-uitjes (fijngesneden)
- Verse koriander (voor garnering)
- 1 rode chilipeper (optioneel, fijngesneden)
Bereiding:
- Bouillon bereiden
- Breng de kippenbouillon aan de kook in een grote pan.
- Voeg het gekneusde citroengras, gember en knoflook toe. Laat dit 5-10 minuten trekken om de smaken vrij te laten komen.
- Kip en shiitake toevoegen
- Voeg de kipreepjes toe aan de bouillon en laat ze zachtjes garen (ongeveer 5 minuten).
- Doe de gesneden shiitake paddenstoelen erbij en laat alles nog 5 minuten pruttelen.
- Noedels koken
- Kook de rijstnoedels apart volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet ze af en spoel kort met koud water.
- Soep op smaak brengen
- Voeg de sojasaus, vissaus en sesamolie toe aan de bouillon.
- Proef en voeg indien nodig extra sojasaus of een kneepje limoensap toe.
- Serveren
- Verdeel de gekookte noedels over de kommen.
- Schep de hete soep met de kip, shiitake en bouillon erover.
- Garneer met lente-uitjes, verse koriander en, indien gewenst, rode chilipeper.
- Serveer met partjes limoen voor een frisse toets.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email