Osso Buco
Osso Buco
Ingrediƫnten voor 4 personen:
- Voor het vlees:
- 4 kalfsschenkels (ca. 4 cm dik)
- Zout en peper naar smaak
- 4 el bloem (voor het bestuiven)
- 2 el olijfolie
- 2 el boter
- Voor de saus:
- 1 ui, fijngehakt
- 1 wortel, fijngehakt
- 2 stengels bleekselderij, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 el tomatenpuree
- 200 ml droge witte wijn
- 400 g tomatenblokjes (uit blik)
- 250 ml runder- of kalfsbouillon
- 1 tl gedroogde tijm
- 1 laurierblad
- Voor de gremolata:
- 1 citroen (geraspte schil)
- 2 el verse peterselie, fijngehakt
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
Bereidingswijze:
- Vlees voorbereiden:
- Bestrooi de kalfsschenkels met zout en peper. Bestuif licht met bloem.
- Verhit de olijfolie en boter in een grote braadpan. Bak de schenkels aan beide kanten goudbruin (ongeveer 4-5 minuten per kant). Haal ze uit de pan en zet apart.
- Saus maken:
- Voeg de ui, wortel en bleekselderij toe aan de pan en bak tot ze zacht zijn.
- Voeg de knoflook en tomatenpuree toe en bak 1-2 minuten.
- Blus af met de witte wijn en laat even inkoken.
- Voeg de tomatenblokjes, bouillon, tijm en laurierblad toe. Roer goed door.
- Vlees stoven:
- Leg de schenkels terug in de pan. Zorg dat ze gedeeltelijk onder de saus liggen.
- Dek af met een deksel en laat 1,5 tot 2 uur zachtjes sudderen op laag vuur, tot het vlees boterzacht is.
- Gremolata maken:
- Meng de citroenschil, peterselie en knoflook in een kom.
- Serveren:
- Haal de laurier uit de saus. Schep de schenkels op borden en lepel de saus eroverheen.
- Garneer met gremolata en serveer met risotto, polenta of knapperig brood.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email