Osso Buco

Osso Buco

Osso Buco

Ingrediƫnten voor 4 personen:

  • Voor het vlees:
    • 4 kalfsschenkels (ca. 4 cm dik)
    • Zout en peper naar smaak
    • 4 el bloem (voor het bestuiven)
    • 2 el olijfolie
    • 2 el boter
  • Voor de saus:
    • 1 ui, fijngehakt
    • 1 wortel, fijngehakt
    • 2 stengels bleekselderij, fijngehakt
    • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
    • 1 el tomatenpuree
    • 200 ml droge witte wijn
    • 400 g tomatenblokjes (uit blik)
    • 250 ml runder- of kalfsbouillon
    • 1 tl gedroogde tijm
    • 1 laurierblad
  • Voor de gremolata:
    • 1 citroen (geraspte schil)
    • 2 el verse peterselie, fijngehakt
    • 1 teentje knoflook, fijngehakt

Bereidingswijze:

  1. Vlees voorbereiden:
    • Bestrooi de kalfsschenkels met zout en peper. Bestuif licht met bloem.
    • Verhit de olijfolie en boter in een grote braadpan. Bak de schenkels aan beide kanten goudbruin (ongeveer 4-5 minuten per kant). Haal ze uit de pan en zet apart.
  2. Saus maken:
    • Voeg de ui, wortel en bleekselderij toe aan de pan en bak tot ze zacht zijn.
    • Voeg de knoflook en tomatenpuree toe en bak 1-2 minuten.
    • Blus af met de witte wijn en laat even inkoken.
    • Voeg de tomatenblokjes, bouillon, tijm en laurierblad toe. Roer goed door.
  3. Vlees stoven:
    • Leg de schenkels terug in de pan. Zorg dat ze gedeeltelijk onder de saus liggen.
    • Dek af met een deksel en laat 1,5 tot 2 uur zachtjes sudderen op laag vuur, tot het vlees boterzacht is.
  4. Gremolata maken:
    • Meng de citroenschil, peterselie en knoflook in een kom.
  5. Serveren:
    • Haal de laurier uit de saus. Schep de schenkels op borden en lepel de saus eroverheen.
    • Garneer met gremolata en serveer met risotto, polenta of knapperig brood.


Facebook

Threads

WhatsApp

Email