Pad Krapow (Thais Gehakt met Basilicum)
Pad Krapow (Thais Gehakt met Basilicum)
Ingrediƫnten voor 4 personen:
- 2 eetlepels plantaardige olie
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 rode chilipepers, fijngehakt (pas de hoeveelheid aan naar smaak)
- 500 g kipgehakt (of varkensgehakt, rundergehakt)
- 2 eetlepels oestersaus
- 1 eetlepel vissaus
- 1 theelepel sojasaus
- 1 theelepel suiker
- 1 handvol Thaise basilicumblaadjes
- 4 eieren
- 300 g gekookte jasmijnrijst (voor serveren)
Bereidingswijze
1. Rijst koken
- Kook de jasmijnrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en houd warm.
2. Aromatische basis maken
- Verhit de plantaardige olie in een wok of grote koekenpan op middelhoog vuur.
- Voeg de fijngehakte knoflook en chilipepers toe en roerbak ongeveer 1 minuut tot ze geuren.
3. Gehakt bakken
- Voeg het gehakt toe aan de pan en roerbak tot het volledig gaar is en begint te kleuren.
4. Smaakmakers toevoegen
- Meng de oestersaus, vissaus, sojasaus en suiker in een klein kommetje. Giet dit mengsel over het gehakt en roer goed door. Laat het geheel 2-3 minuten pruttelen.
5. Thaise basilicum toevoegen
- Voeg de Thaise basilicumblaadjes toe en roerbak kort tot de bladeren slinken. Haal de pan van het vuur.
6. Gebakken ei maken
- Verhit een beetje olie in een koekenpan en bak de eieren tot het wit stevig is en de dooier nog zacht is.
7. Serveren
- Verdeel de gekookte rijst over de borden. Schep het gehaktmengsel erop en leg een gebakken ei bovenop. Serveer direct.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email